ОКАЧВАНЕ. АМОРТИСЬОРИ. СЕРВИЗ.

С оригиналните амортисьори на Audi комфорта и сигурността на пътя Ви е гарантирана! Как фунционират ще разкажем по-надолу в тази секция.

Работа в синхрон - за по-голям комфорт и безопасност! Audi оригиналните амортисьори са оптимизарани за Вашето Audi, защото пасват и отговарят най-точно за неговото шаси. Те осигуряват тихо и безопасно управление на автомобила Ви, както в остри завои, при необходимост от аварийно спиране, както и при максимално натоварен автомобил.

Сигурност:
Успокояват бързо вибрациите на купето и поддържат функционирането на системи като ESP и ABS.
Натоварване:
Остават напълно ефективни и при максимална скорост и големи натоварвания, н.пр закачени ремаркета, монтирани, пълни ски-багажници;
Спестяват средства:
Предпазват каросерията и останалите компоненти на окачването от допълнително износване, което впоследствие води до хлабини и шум.

Как работят и помагат амортисьорите за Вашата сигурност?

Невидимите помощници, с които се чувствате комфортно и безопасно на пътя – това са амортисьорите на Вашия автомобил! Те поемат всички вибрации и от неравните пътни настилки, след което ги успокояват. Държат гумите на автомобила Ви върху пътя, което прави управлението на автомобила за водача лесно и стабилно.

Равномерен натиск.

Благодарение на амортисьорите, Вашите гуми имат винаги оптимален „Грип” (контактната повърхност на гумата спрямо пътната настилка) при ускорение, спиране и по-спортно шофиране.

Бързо успокояване.

Амортисьорите успокояват окачването спрямо купето бързо и ефективно при неравности на пътя,удари в дупки или страничен вятър.

Сигурно взаимодействие.

Електронни системи, като ABS и ESP/ESC (електронна стабилизираща програма или т. нар. Traction control), се грижат за сигурността Ви при ускоряване, спиране и интензивно и постоянно завиване с по-високи скорости. Предпоставка тези системи да работят правилно е изправността на амортисьорите.

Препоръчваме поне на всеки на всеки 60 000км да проверявате амортисьорите основно (шок-тест)! При всяка смяна на гуми или накладки изисквайте визуална проверка на тяхното състояние!

Да се огледат амортисьорите невинаги е лесно, тъй като в повечето случаи са скрити добре зад гумите и трудно могат да се огледат с невъоръжено око, във формална обстановка. Свиквайки с управлението на автомобила, опитните шофьори могат да определят амортисьорите като дефектирали по усещането за несигурност в завой (колата се заклаща) и спирачният път се увеличава значително. Предпоставка за проблеми с амортисьорите са и видими течове по стъблото им.

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС