ОКАЧВАНЕ. АМОРТИСЬОРИ. СЕРВИЗ.

С оригиналните амортисьори на Volkswagen комфорта и сигурността на пътя Ви е гарантирана! Как фунционират ще разкажем по-надолу в тази секция.

Работа в синхрон - за по-голям комфорт и безопасност! Оригиналните амортисьори VW са оптимизирани за Вашия автомобил VW, защото най-точно отговарят на неговото шаси. Те осигуряват тихо и безопасно управление на автомобила Ви в остри завои, при необходимост от аварийно спиране, при това при максимално натоварен автомобил.

Успокояват бързо вибрациите на купето и поддържат функционирането на системи, като ESP и ABS. Остават напълно ефективни и при максимална скорост и големи натоварвания, напр. закачени ремаркета, монтирани, пълни ски-багажници.

Как работят и помагат амортисьорите за Вашата сигурност

Невидимите помощници, с които се чувствате комфортно и безопасно на пътя – това са амортисьорите на Вашия автомобил! Те поемат всички вибрации и от неравните пътни настилки, след което ги успокояват. Държат гумите на автомобила Ви върху пътя, което прави управлението на автомобила за водача лесно и стабилно.

Равномерен натиск

Благодарение на амортисьорите, Вашите гуми имат винаги оптимален „Грип” (контактната повърхност на гумата спрямо пътната настилка) при ускорение, спиране и по-спортно шофиране.

Бързо успокояване

Амортисьорите успокояват окачването спрямо купето бързо иефективно при неравности на пътя,удари в дупки или страничен вятър.

Сигурно взаимодействие

Електронни системи, като ABS и ESP/ESC (електронна стабилизираща програма или т. нар. Traction control), се грижат за сигурността Ви при ускоряване, спиране и интензивно и постоянно завиване с по-високи скорости.Предпоставка тези системи да работят правилно е изправността на амортисьорите.

Проверявайте амортисьорите основно (шок-тест) минимум веднъж на всеки 60 000км! При всяка смяна на гуми или накладки изисквайте визуална проверка на тяхното състояние!

Да се огледат амортисьорите невинаги е лесно, тъй като в повечето случаи са скрити добре зад гумите и трудно могат да се огледат с невъоръжено око, във формална обстановка. Свиквайки с управлението на автомобила, опитните шофьори могат да опредлят амортисьорите като дефектирали по усещането за несигурност в завой (колата се заклаща) и спирачният път се увеличава значително. Предпоставка за проблеми с амортисьорите са и видими течове по стъблото.

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС