СПИРАЧНИ ТЕЧНОСТИ

Оригиналната спирачна течност на Volkswagen е създадена заедно със спирачната система на Вашия VW. Това не е просто стандарт, това е собствен стандарт - гаранция за качество от Volkswagen!

Безвредна за спирачната система:

Не корозира уплътненията.

Максимално качество при ниски температури:

Годна за употреба при температури до -40°C.

Дълъг период на експлоатация:

При новите автомобили интервалът за смяна на спирачна течност е 3 години, всяка следваща смяна е през 2 години.

Спирачната течност трябва да покрива високи изисквания, за да е гарантирано надеждното спиране на Вашия Volkswagen, както при много високи, така и при много ниски температури.

При ниски теператури не се сгъстява.
Спирачната течност не замръзва, дори при много ниски темпратури.

Абсорбира влага.
Спирачната течност е хигроскопична - тя абсорбира вода и по този начин предотвратява образуването на капки в спирачната система, причина за ръжда и намалена спирачна сила.

Висока температура на кипене.
Спирачната течност не бива да кипва. При кипене на течността се образуват мехурчета от пара, които възпрепятстват адекватното пренасяне на спирачната сила от педала към спирачките на колелата. Tемпература на кипене на Volkswagen оригигинална спирачна течност е 240°C. Течност, чиято температура на кипене е под 190°C, трябва да бъде подменена.

Спирачната течност абсорбира влага и с времето количеството вода в спирачната течност се покачва. По този начин температурата на кипене се понижава драстично, което води до осезателно намаляване на спирачната сила на автомобила.

При нов Volkswagen първата смяна е на 3 години, а след това на всеки 2 години.

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС