СЕРВИЗ СПИРАЧНИ СИСТЕМИ

Volkswagen - Оригинални спирачни системи, съответстващи на Вашето Volkswagen и Вашите изисквания за сигурност.

С оригиналните спирачки на Volkswagen късият спирачен път на автомобила е гарантиран, като е без значение, дали пътният участък е стръмен, плъзгав или температурите са ниски, при това при пълно натоварване на автомобила!

1. Сигурност, благодарение на краткия спирачен път
2. Точност – създадени са за теглото, мощността и максималната скорост на Вашия автомобил.
3. Износоустойчивост - дълъг пробег на експлоатация.

Освободете ръчната спирачка!Ръчната спирачка е задействана, нивото на спирачна течност е ниско или има проблем със спирачна система. При потегляне, след освобождаване на ръчната спирачка, лампичката изгасва. Във всички останали случаи, ако лампата остава да свети, незабавно потърсете помощ в специализиран Volkswagen-сервиз! До влизането в сервиза Ви препоръчваме да шофирате бавно, да сте готови за по-дълъг спирачен път , като усилието при натиска върху педала на спирачките може да бъде и по-голямо.

Освободете ръчната спирачка.

Aко свети тази лампа не сте натиснали педала докрай.

Ако лампата свети, проверете състоянието на спирачките в най-близкия VW-сервиз!

Ето няколко съвета относно спирачната система на Вашия автомобил:

Да бъдат подходящи.

Спирачките трябва да отговарят точно на мощността на двигателя, общото тегло и максимално допустимата скорост на Вашият Wolkswagen!

Чести проверки.

При всяка смяна на гуми проверявайте състоянието на спирачките! Ние препоръчваме пълна проверка на всички компоненти на спирачната система поне веднъж годишно.

Смяна на спирачки.

Когато има голяма разлика в износването на спирачките между ляво и дясно колело и се опитате да спрете по-екстремно, Вашият Wolkswagen ще започне да тегли в една посока. Затова е припоръчително да сменяте спирачните дискове и накладки трябва едновременно от двете страни на една ос.

Оставете експертите да проверят!

Ако контролната лампа за спирачки свети посетете най-близкия Volkswagen-сервиз – по спирачната система на автомобила трябва да се работи само от квалифициран персонал!

Дисковете и накладките работят заедно.

Щадете спирачките си през първите 100 км след смяната им, за да могат да улегнат правилно!

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС