DRIVE ASSIST СИСТЕМИ

След направени корекции по геометрията на Вашия Volkswagen е необходимо да бъде извършена корекция в настройките на Assist-системите. В някои случаи, дори е необходима настройка и на фаровете.

Как функционира:

ACC (Adaptive Cruise Control) – Системата за автоматичен контрол на дистанцията работи посредством един или два радарни сензора, разположени или в емблемата или в двата края на предната броня (Master/Slave). Системата следи трафикът пред Вас и автоматично регулира необходимото разстояние между Вас и предния автомобил, като при нужда, дори намалява скоростта до минимум. Ако автомобилът пред Вас намалява своята скорост, асистентът намалява и скоростта на Вашия автомобил, така че разстоянието да е безопасно при нужда от напълно спиране.
ACC Ви помага, но контролът върху автомобила винаги оставя във Вашите ръце. Можете да пренебрегнете асистента като изключите бутона, натиснете спирачката или ускорите

Side assist – Асистент за смяна на лентата на движение.Смяната на лентата за движение по невнимание е една честа причина за произшествия по нашите пътища. Асистентът Ви помага при изпреварване и смяна на лентата за движение, като Ви предупреждава за всяко едно превозно средство, което Ви приближава откъм задната част на автомобила, в рамките на обсега на радарите.

Как работи : Асистентът работи при скорост над 30 км/ч. Два радарни сензора, разположени в задната броня, „наблюдават“ района в непосредствена близост до и зад автомобила. Ако превозните средства са открити в диапазона на радара зад или до Вашето превозно средство, асистентът предупреждава или с приглушена светлина във вътрешната част на страничните огледала (информация) или при непосредствена опасност с остро предупреждение – ярко мигане.

Line Assist – Асистент за спазване лентата на движение – особено полезен при дълги пътувания на магистрали, когато е възможно шофьорите да загубят концентрация вследствие на умората и монотонното шофиране. Как работи Lane Assist? Включете системата с помощта на мултифункционалния дисплей. Тя ще стане активна след като достигнете скорост по-висока от 65 км/ч. Камерата, която следи осовите линии, се намира в кутия пред интериорното огледало за обратно виждане, залепено на предния прозорец. Тя засича маркировката на пътя и оценява позицията на превозното средство. Ако автомобилът започне да излиза от пътното платно и в зависимост от модела на автомобила, водачът започва да получава звукови сигнали, вибрация на волана и/или директна корекция на автомобила върху пътя.

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС